"کونوسوکی ماتسوشیتا"، بنیانگذار صنایع الکترونیک ماتسوشیتا - سازنده محصولات ناسیونال و پاناسونیک - می باشد. او تمامی طول عمر مفید و طولانیش را صرف تولید کالاهای مفید، با کیفیت، متنوع و ارزان کرد تا بتواند هموطنان فقیر ژاپنی اش را که بعد از جنگ جهانی دوم در زباله های خیابان به دنبال غذا می گشتند، از اسارت و دست و پا زدن در نیازهای اولیه مادی برهاند. او که خود را عامی و کم سواد در مدیریت قلمداد می کرد، شیوه های نظری و اجرایی مدیریت خود را در 45 کتاب به جهانیان ارائه کرده است.
ماتسوشیتا در یکی از کتابهای خود در باره انتقال فلسفه کاری خویش به همکارانش می نویسد: آن اوایلی که داشتیم بعد از جنگ، رشد می کردیم، روزی مدیران من آمدند و ساختن نوعی بخاری برقی را به من توصیه کرند. آنها می گفتند که تقاضا زیاد است و تنها یک شرکت خارجی و چند تولید کننده داخلی آن را عرضه می کنند.
من از آنها سؤال کردم این بخاری در بازار چقدر قیمت دارد؟ گفتند 14 ین. پرسیدم حقوق یک معلم در ژاپن در ماه چقدر است؟ گفتند 21 ین. گفتم ماتسوشیتا هرگز بخاری را که یک معلم ژاپنی نتواند بخرد تولید نخواهد کرد. اگر واقعا دلتان می خواهد این بخاری را تولید کنید، بروید و قیمت تمام شده آن را به 6 تا 7 ین برساند تا مصرف کننده بتواند آن را 8 تا 9 ین خریداری کند. این فلسفه کاری من است. تولید ارزان و با کیفیت برای همه مردم ژاپن. آنها انگیزه مند شدند، این کار را کردند و این آغاز راه موفقیت بود.
(نقل از کتاب نقش دل در مدیریت، نوشته مجتبی کاشانی)